0line1.jpg

Masi

0line1.jpg

EC Syriam's Lilac Matador

Lilanaamio brittiuros (BRI c 33, male)

Kasvattaja/Breeder Elisabeth Schreiber, Tanska/Denmark


 masi1.jpg

 

Masi oli uskomaton onnenpotku, ensimmäinen colourpointbrittini. En olisi voinut ihanampaa kolleroa saada; Masi oli suloista suloisempi hymynaama, luonteeltaan ihan mielettömän hellyydenkipeä ja kiltti kuin mikä. Ja suureksi ilokseni Masi sai myös aikaan ihania jälkeläisiä, joista monista tuli myös isänsä tapaan aivan ihania nössöjä.

Masi oli juuri sen näköinen kuin toivoinkin! Masi jakoi näyttelypuolella melkoisesti mielipiteitä, osa rakastui miekkoseen, osa haukkui liian exo-tyyppiseksi. Tuomareista kuitenkin suurin osa piti oikein kovastikin Masista ja Masi oli Vuoden Brittiuros 2001 mukavalla pistesaaliilla 608 p sekä kaikkien Suomen brittikollien ykkönen 2002 pistein 605 p. Kakkoseksi Masi jäi vain v. 2000, silloinkin melkoisella 590 pisteen tuloksella. Kukaan brittiaikuinen ei tietääkseni ole vielä 2000-luvulla ylittänyt Masin pistesaavutuksia.

Ilokseni myös Masin jälkeläisistä muutamat ovat menestyneet mukavasti näyttelyissä.
Eurooppa Championiksi on valmistunut punainen EC Enchanter's Powwow (vuoden brittiuros 2005) 
ja lila EC Enchanter's Queen of Hearts (vuoden brittinaaras 2004) sekä Supreme Premioriksi musta SP Ferme Curtis Merlin Zale (vuoden kastraattiuros 2008).

 

masibabyshow.jpg
Baby-Masi ekassa näyttelyssä

 

masisis3.jpg

masisis1.jpg

masisis2.jpg

masiout1.jpg

 


 

 

Masi herätti jopa ulkomaisen kissanruokavalmistajan mainosväen kiinnostuksen. En ollut uskoa korviani, kun minulle soitettiin ja pyydettiin Masia ulkomaiseen kissanruokamainoskuvaukseen. Meille olisi maksettu lennot ja kaikki, jos olisimme suostuneet. Kieltäydyin kuitenkin kauniisti ja ohjasin mainosväen ottamaan yhteyttä lähempänä sijaitsevia brittejä. Mutta hyvältä tuntui ajatella, että "kermakakkumme" olisi kelvannut keulakuvaksi ison firman kampanjaan. :)